diumenge, de desembre 31, 2006

Carta oberta als Ciutadans




Per mi, senyors, vostès han estat la sorpresa de les eleccions. Vostès han participat en el joc democràtic i han guanyat. Els felicito per això, però no els puc felicitar per res més.

Es nota que estan emprenyats, i que volen fer soroll, molt de soroll. Es nota en la primera intervenció que van fer a TV3, perquè mentre en Xavier Coral i la Mònica Terribas els felicitaven pels resultats obtinguts, vostès van fer palès el seu emprenyament crònic i les seves males digestions de manera maleducada i fora de lloc.

El Parlament serà el lloc on han de fer sentir la seva veu, i sí, on els donaran la llibertat que tant anhelen. La llibertat que tant han demanat i que segons vostès, no troben en cap lloc a Catalunya.

El seu ideari es resumeix en "oposar-se als intents cada cop menys dissimulats de trencar qualsevol vincle entre catalans i espanyols. I oposar-se també a la destrucció del raonable pacte de la transició que fa poc més de vint-i-cinc anys va tornar a situar Espanya entre els països lliures. La millor garantia del respecte de les llibertats, la justícia i l'equitat entre els ciutadans, tal i com es conceben en un Estat de Dret, resideix en el ple desenvolupament de l'actual règim estatutari de les Autonomies, emmarcat en la Constitució de 1978". Penso que no són del tot sincers, i que els què volen trencar el vincle entre catalans i espanyols potser són vostès. Espanya i Catalunya són països lliures i no són vostès els que ens ho han de recordar dia sí, i dia també. La Constitució de 1978 té moltes mancances i com la societat, ha d'evolucionar, així que evolucionin vostès també, senyors Ciutadans.

No m'agrada el populisme, ni els missatges populistes que vostès postulen, perquè el populisme no és fer política intel·ligent.

Espero que només els importin les persones, que no els importi on vaig néixer, ni quina llengua parlo, ni evidentment quina roba porto (¿?), però de debò, no cal que es preocupin per mi.Estic més contenta del què es poden imaginar.

Siguin sobretot, Ciutadans. Ciutadans demòcrates.

Moltes gràcies.




pd.- Em fa ràbia que hagin triat el taronja com el color de la seva campanya. Em va fer ràbia quan ho va fer el PP en el seu moment. Però no pateixin, continuaré militant en el taronja.