divendres, de desembre 29, 2006

Impotència

Man Ray



Impotència: Qualitat d'impotent.


Impotent: Mancat de potència, força, mitjans, suficients per fer quelcom.



Sento impotència, i em costa lluitar contra aquest sentiment. És difícil deixar que quelcom passi, que un fet tingui lloc davant els teus ulls, i que no puguis fer res per evitar que passi. És veritat, no tinc ni la potència, ni la força, ni els mitjans suficients per poder-lo evitar, i en realitat, potser no vull ni evitar que passi.



Si algú que sents molt a prop, creus que recórrer un camí massa esquerp i massa feixuc, i no el pots ajudar, ni es deixa ajudar, què se suposa que has de fer? Penso que l'únic que es pot fer és deixar que faci el seu propi camí, per molt esquerp i per molt feixuc que tu creguis que li està resultant o que li resultarà més endavant. Seure i veure passar els esdeveniments, no ha estat mai el meu estil. Seure i observar. Seure i deixar que passi. Seure i no intervenir.



Els consells que mai seran escoltats, més val no donar-los. La mà que estires i que saps que no tocarà a res ni a ningú, val més no estirar-la. La veu que alces, i que ningú sent, val més no malgastar-la. Potser més endavant, voldrà els teus consells, la teva mà i la teva veu. I llavors, hauràs de ser prou valenta, per tornar enrera, i agafar embranzida. Hauràs de menjar-te els teus consells, hauràs de tornar a estirar la teva mà i hauràs d'aixecar més fort la teva veu, sigui qui sigui que s'hagi equivocat.