dijous, de desembre 28, 2006

May Pang i l'ombra de John Lennon

En un dels reportatges s'hi relataven les primeresexperiències sexuals i els seus primers contactes amb la droga, en un Hamburgsòrdid i trist, on el rock'n'roll va servir els cinc nois per començar aguanyar-se la vida. Sí, eren cinc i en Ringo encara no hi era i encara trigariamés d'un any a aterrar a la formació, per substituir a l'íntim amic d'en John,el bateria original. Sembla que res és com realment pensem que és, o com enshan venut que era. Ho dic per la Yoko Ono, aquesta dona extranya i que encaraavui en dia, viu a costa del què fou el seu marit, a qui deu tot el què té.

Sortia també en el reportatge i parlava tota l’estona d’abstraccions, de la cançó Imagine, del què va significar per a ells aquesta cançó, remarcant que la lletra era tota pràcticament seva, extreta d’un llibre depoesia que va publicar posteriorment. No me l’he creguda mai la Yoko Ono, iahir veient-la allà, amb els seus setanta anys, tampoc me la vaig creure. Encanvi, em vaig quedar de pedra quan la May Pang explicava davant la càmara comella va seduir en John perquè la seva vídua li havia demanat, n’estava tipad’en John i necessitava oxigenar la relació. Ella li va fer cas, però se’n va enamorar. Van fugir a una casa de la platja, a Califòrnia, i en John vacompondre una pila de cançons ,va rebre a casa seva tots els altres membresdels Beatles, fins i tot, parlava de tornar a compondre amb en Paul.Ellà s’emocionà mentre ho explicava i li queia una llàgrima per la galta. Maino he vist la Yoko Ono plorar, ni emocionar-se, ni parlar sincerament dels seussentiments cap un dels mites del segle XX, mai.

Contradictòria fou la vida d'en John Lennon, i contradictòria fou la seva carrera musical. Tots ho som en algun moment de les nostres vides.M'agrada la cançó Imagine i reconec que el seu missatge és contradictori i pot fer-nos pensar en la hipocresia d'un personatge milionari, que vivia al costat del Central Park, i que sabia que era un símbol, un referent per a molta gent de tot el planeta. Malauradament la mort prematura concediex el títol de mite a molts artistes que potser si no haguessin mort, no tindrien aquest reconeixement, no despertarien aquesta admiració gairebé religiosa. Potser llavors, la Yoko no la coneixeria ningú, seria una artista de Fluxus desconeguda i poc valorada, una dona divorciada que va tenir un fill amb en John Lennon. I la May seria encara amiga de la Yoko.

1 comentari:

Anònim ha dit...

no se com el van poder assasina am lo que cantaba be i volia la pau i mimagino que debia ser una bona persona