dijous, de desembre 28, 2006

L'Expulsat

El noi està a punt de ser expulsat de l'institut. Quan el vam cridar perquè baixés a la reunió amb els seus pares i el Cap d'Estudis, me'l vaig trobar pel passadís. L'acabaven d'expulsar de la classe per quinzena vegada des de que ha començat el curs.
Després de fer-li veure (¿?) la seva complicada situació es va posar a fer la llagrimeta. Però no ens ho vam creure, i vam fer bé, aquell mateix dia a la tarda va tornar a ser expulsat i l'endemà al matí dos professors em van seguir pel passadís per avisar-me que amb el noi a la classe era complicat fer la classe i que l'havien tornat a expulsar.
Parlem tota l'estona d'expulsió, és a dir, acció d'expel.lir o d'expulsar o bé mesura administrativa consistent a obligar a sortir del territori estatal a un estranger. Crec que el noi vol ser expulsat i que s'hi està esforçant de debò. No sap què és el respecte ni ho vol saber. Tampoc no sabem quina és la seva autèntica situació familiar, no ens creiem l'actuació de família feliç, però els pares mai l'han portat a cap psicòleg.
Tot plegat, difícil de solucionar a tercer d'ESO i repetint curs, perquè ell no vol estudiar.