divendres, de desembre 29, 2006

Lara Bosch o l'art de fer diners

He vist que hi ha un nou bloc a la nostra blogosfera, Salvem el diari Avui!, i per solidaritat, em veig empesa a donar-los el meu suport. Tant si comenceu a publicar posts en el bloc com si no, heu revifat en mi vells fantasmes.

Em consta que treballeu al carrer Enric Granados, just en l'edifici on treballàvem tots els treballadors de l'empresa Planeta Actimedia, una empresa filial del grup planetari, dedicada en cos i ànima a produir enciclopèdies multimèdia. Vam passar de ser uns 80 a més de 350 treballadors. Al cap de tres anys i mig només en quedaven 2.Ens compraven amb diners, ens amenaçaven amb no poder tornar a treballar en cap altra empresa del grup i ens humiliaven cada divendres. Els telèfons sonaven i si sonava el teu, ja sabies que havies d'enfilar el camí del despatx del "jefe", i tot seguit recollir les teves coses. El millor de tot allò: la solidaritat entre els companys, una solidaritat que ens feia sortir del pou.

La història es repeteix, i vosaltres ara heu començat a témer per part de la vostra plantilla i per la precarització dels vostres llocs de treball. Jo us dic que els vostres temors són ben justificats, perquè la mà que hi ha al darrera és una mà que ja conec, ferotge i despiatada, una mà que no premia el bon treball d'un equip professional, sinó que només entèn una sola cosa: fer diners a costa dels seus treballadors.

La il.lustració, inspirant-me en l'amic Zinc, podria ser:

+ =