dijous, de desembre 28, 2006

Desdibuixar Mahoma

Em penso que tot aquest tema de la caricatura de Mahoma està una mica desdibuixat. He sentit tantes opinions, tantes barbaritats que francament, em sembla incríble que tots plegats perdem els papers per coses com aquesta.

És difícil comprendre una altra cultura. Així sembla. Uns i altres exageren. Segurament no hi esforç per entendre, i d'aquesta manera és complicat. Sembla que qualsevol excusa és bona per atacar occident. Sembla que qualsevol excusa és bona per atacar l'Islam.

Suposo que el caricaturista danès que va començar aquesta història fa uns mesos, assegut a la cadira, deu pensar que el món s'ha tornat boig. Probablement no ha entès que la figura de Mahoma no es representa en la cultura islàmica, i també potser es va passar dibuixant-li una bomba al front. Però probablement mols musulmans que viuen a Europa també haurien d'entedre'ns més a nosaltres, a saber opinar en llibertat.

La línia és prima i fàcil de traspassar. Em reservo el dret de no il.lustrar per primer cop aquest post, per raons que suposo que tots entendreu. Com ha fet "El jueves".