dimarts, d’octubre 30, 2007

Avui fa un mes...




... estava de 41 setmanes i tres dies. Per aquells que no estigueu familiaritzats amb el tema "embarassos i nens", us diré que significa (com diria la meva àvia que és d'un poble de Terol) que ja "estaba bien cumplida". Feia més d'una setmana que la data marcada en vermell al calendari havia quedat enrere. La meva panxa era una enorme bola que m'impedia veure'm els peus al caminar, les meves cames estaven enormement inflades i només em podia posar dues sandàlies de tot l'immens sabater que tinc ple de sabates d'estiu, que no és tan gran com el de l'Imelda Marcos, encara que Déu ni do!!.

Com que el nen no volia venir al món, la ginecòloga va decidir que el dia 1 d'octubre m'induiria el part. És a dir, em provocaria el part amb una substància anomenada oxitocina, que provoca les contraccions i et fa parir tan sí, com no. Així que el diumenge 30 de setembre seria el meu últim dia d'embarassada.

A les nou del matí, la doctora ens va fer anar a la clínica per posar-me les "corretges". Les famoses "corretges" no són un element de tortura, sinó uns cinturons que envolten el ventre de la mare per poder controlar els batecs del cor del bebè, i al mateix temps, comprobar el ritme de les contraccions. Hi ha contraccions de part i contraccions de no part (o de Braxton) i que serveixen per preparar l'úter per al moment del part. Sovint les embarassades primerenques tenim por de no saber distingir les unes de les altres, però un cop passat el part, te n'adones de la inutilitat d'aquest dubte. Les unes molesten, les altres et fan esbufegar i gemegar com mai ho havies fet en ta p... vida. Aquell matí no tenia ni una sola contracció, tot semblava indicar que el part no es desencadenaria de forma imminent.

Tot passejant pel Born unes tres hores,i després d'una visita comentada a la Llotja de Barcelona, que aquell dia oferia dia de portes obertes, se'ns va obrir la gana.

En vistes de que se'ns acabaven els àpats en restaurants per una bona temporada, vam decidir celebrar-ho dinant un arròs amb calamarcets al Sr. Perellada, un restaurant que des de fa anys ens té el cor robat i on acostumem a brindar per les coses importants que ens han anat passant com a parella. Aquella doncs, era una ocasió en la que no podíem pas deixar d'anar-hi.

Un cop a casa, els preparatius per a l'hospital. La "canastilla" famosa, amb tota la robeta del bebè, les cremes pel culet,i la colònia... La meva maleteta, amb les bates obertes per donar el pit, les calcetes de paper, els sostenidors amb finestra, l'assecador de cabells i el maquillatge per tapar les ulleres i la mala cara que de segur, faria després del part. I la maleteta del pare, amb el pijama i la màquina d'afaitar i la càmara de fotos per immortalitzar-ho tot; el llibre de família, els DNIs i la targeta mèdica. I la valeriana, pels nervis.

Tot llest. L'habitació del nen a punt. A les vuit del matí ingressaria, i que sigui el què Déu vulgui.

Veient Porca Misèria vaig començar a tenir contraccions. Com les de sempre, però una mica més fortes. Els ronyons em feien mal, i em sentia més incòmode que de costum. Truco al telèfon de la clínica, i la comadrona en cap, no em va fer massa cas: "Posa't a dormir, això no és res. Un paracetamol i aguantaràs fins demà".Al cap de tres hores de que Porca Misèria s'acabés, agafada a la cadira del menjador ja cridava "Porta'm a l'hospital, que això va en sèrio!". A les tres de la matinada, torno a trucar a la simpàtica de la comadrona en cap,i en sentir-me la veu entretellada, per fi em va donar el telèfon de la Maria, la que seria la meva comadrona al part. "D'aquí una estoneta, ens veiem a la clínica".

La ronda de Dalt era buida. Mai a la meva vida havia agafat tan fort la maneta que hi ha al cotxe. Literalment hi anava penjada. Només van ser quinze minuts, però cada tres minuts una contracció, esbufecs i "Respira, respira que ja arribem!!"... Els semàfors en vermell. "Merda! ens els saltem". Arribem a urgències, són les quatre de la matinada.

Ingresso, ja estic dilatada, això pinta bé. Però el nen és molt gros, i pot ser un problema per al part. L'epidural em feia pànic, una por espantosa, més que el part en sí, tant si us ho creieu com si no. La doctora em va dir: "No et moguis, i si et ve una contracció aguanta i sobretot,no et belluguis!" "Com es fa això, vaig pensar?". Vaig apretar els dits de la comadrona amb tanta força, que em sembla que li vaig fer mal i tot, perquè fluixet em va dir: "Els dits són meus, eh?". "Ai, perdona'm!". Una sensació estranya em va recórrer l'espinada, ja estava. Les cames em feien figa, i les contraccions ja no em feien tan de mal. És el millor invent del món, deixa't estar de telèfons, d'ordinadors i de coets a la lluna. Deixa't estar de parts naturals a l'aigua, ni de doules a casa, amb tots els meus respectes per aquelles que ho vulguin fer.

Tres hores de contraccions sense epidural, més quatre de contraccions amb epidural, i un nen de tres quilos vuit-cents que no passava per la pelvis, van fer desistir la doctora de seguir amb el part. Tot i el meu esforç, els ànims del pare de la criatura, i la feina de la doctora i de la comadrona, finalment vaig acabar en un quiròfan. Gairebé núa, exhausta i nerviosa, eren més de les deu del matí i encara no coneixia al meu nen.

Només havia entrat en un quiròfan un cop, quan em van treure les amígdales, de ben petitona. Les bates verdes no m'agraden, només al "Sant Eligius" o "Hospital central" però pensava: "Va, ja falta poc".

Un cop dins, i mig endormiscada i víctima de l'anestèsia, no vaig veure al meu fill. O almenys, no era conscient que me l'haguessin ensenyat. Fins que no vaig ser a l'habitació no me'l van portar i ja eren quarts d'una del migdia.

Portava un gorret blanc i tenia una careta diferent a totes les que m'havia imaginat.Era molt més guapo de com me l'havia imaginat!. Un cop el vaig haver vist, totes aquelles hores inacabables van pendre sentit.

Avui fa un mes estava a punt de ser mare. Ara sóc mare, i peso dotze quilos menys que fa un mes.

XXXssstttt! no feu soroll, que me'l despertareu!!

32 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona altre cop (als tres!), emociona i tot llegir el que expliques.
No sé quants cops m'ha dit ma mare que el dia més feliç (!!) de sa vida va ser quan vaig nàixer jo: amb menys mitjans (ni un catèter diu que li van posar),amb menys problemes que tu, i un quilo més petita. Però feliç. Deu ser veritat. Gaudiu-ne molt!

Dan ha dit...

Per molts... mesos!
L'epidural et feia por? Je je. jo recordo un capítol de doctor en Alaska que feia classes de preparació al part a dones esquimals. Tot seriós els deia: Hay tres palabras importantes que han de recordar el dia del parto. Son: "Pongame La Epidural"

Anònim ha dit...

és molt emotiu el post, sobretot la part del part (la part del part quina repetició!)

però també hi ha coses que m'han fet gràcia com les calcetes de paper i els sostens amb finestres...sóc taaaaaaaan inculta amb aquestes nomenclatures maternals!

l'enhorabona una altra vegada i pels dotze quilos de menys segur que també (que deu tenir el seu mèrit!)

Anònim ha dit...

és molt emotiu el post, sobretot la part del part (la part del part quina repetició!)

però també hi ha coses que m'han fet gràcia com les calcetes de paper i els sostens amb finestres...sóc taaaaaaaan inculta amb aquestes nomenclatures maternals!

l'enhorabona una altra vegada i pels dotze quilos de menys segur que també (que deu tenir el seu mèrit!)

Anònim ha dit...

Enhorabona de nou !!!!! Però em sembla que deixaré de passar amb una temporada perque el rellotge aquest interior s'està despertant i em fa mooooltaaaa apoooooorrrrrr !!! jajaja

Anònim ha dit...

Moltes felicitats! Que bé que ho has relatat :-)

I Quin peuet més maco!

Unknown ha dit...

Vas ser valenta. I ara encara ho ets més.

David Fernàndez ha dit...

felicitats...

Petjada ha dit...

Tots els esforços tenen el seu premi, i a tu te n'ha tocat un de gros! felicitats per la mare, pel pare i per l'alegria de la casa!

Blue Time Art ha dit...

http://www.fotolog.com/superfriki

http://kfrik.blogspot.com/


El nanet mol wapu! jiji no el portis a casa mun avia que l'espantaras!

tunets!

Anònim ha dit...

No puc llegir aquests posts sense plorar!!! Felicitats per tot. I per escriure-ho. Però sobretot per viure-ho. Aquesta felicitat és el millor del món. Quina por el quiròfan i quina gràcia el St Eligius!!!

JRoca_Font ha dit...

Has pensat quantes hores d'aquest primer mes us heu quedat mirant-vos l'hereu mentre dormia? hi ha qui dirà que és perdre el temps però en realitat és màgic veure com un nadó dorm tranquil·lament, oi?
Salut

Cristina ha dit...

Preciós el teu relat. M´ha emocionat i me n´alegro que tot anés bé al final i que tinguis un nen tan maco. Gaudeix d´aquests petits moments amb ell que són la sal de la vida. Petons guapa!

vilapou ha dit...

La tercera vegada que el llegeixo...

Anònim ha dit...

Brrr!
M'has posat la pell de gallina!!

Em faràs despertar el rellotge biològic...
:)

Anònim ha dit...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]cheap gis software, [url=http://firgonbares.net/]office software systems[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] i buy oem software student discount software photoshop
Freeway 5 Pro [url=http://firgonbares.net/]free oem software[/url] asu software store
[url=http://firgonbares.net/]windows vista tutorial[/url] buy animation software
[url=http://firgonbares.net/]student discounts on adobe creative suite premium 3[/url] discount microsoft office
shop front software [url=http://firgonbares.net/]download acdsee pro free[/b]

Anònim ha dit...

[url=http://sunkomutors.net/][img]http://sunkomutors.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]serialsurfer quarkxpress, [url=http://sunkomutors.net/]microsoft office 2003 crack[/url]
[url=http://sunkomutors.net/][/url] linux software store cheapest windows xp software
academic version, adobe creative suite 4 master [url=http://sunkomutors.net/]of macromedia dreamweaver software[/url] nero dvd burner
[url=http://sunkomutors.net/]microsoft web software[/url] standard office software
[url=http://sunkomutors.net/]medical store softwares[/url] where are adobe acrobat 8 pro temporary files
download free windows xp home edition [url=http://sunkomutors.net/]anti virus software to buy[/b]

Anònim ha dit...

[url=http://murudobaros.net/][img]http://murudobaros.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]cheapest software prices, [url=http://murudobaros.net/]adobe photoshop cs3 for beginners by david cross - cd-rom[/url]
[url=http://murudobaros.net/]software for clothing store[/url] discount adobe photoshop cs3 full retail edition buy old software
buy softwares [url=http://murudobaros.net/]software price comparison[/url] computer software stores near
[url=http://murudobaros.net/]for oem software[/url] reasons to use quarkxpress 7
[url=http://murudobaros.net/]free microsoft money software[/url] adobe creative suite 4 production premium crack
office productivity software [url=http://murudobaros.net/]fisher price software downloads[/b]

Anònim ha dit...

[url=http://vonmertoes.net/][img]http://hopresovees.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]adobe photoshop cs3 for mac student version, [url=http://bariossetos.net/]educational discounts on software[/url]
[url=http://vonmertoes.net/][/url] microsoft discounted software academic software vista
software retail stores [url=http://vonmertoes.net/]make xp switch between windows like vista[/url] proxis store manager software
[url=http://vonmertoes.net/]tailor shop software[/url] Pro 9
[url=http://hopresovees.net/]windows xp easter eggs[/url] order to install software
software resellers in [url=http://bariossetos.net/]purchase music software[/b]

Anònim ha dit...

[url=http://bariossetos.net/][img]http://hopresovees.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]using academic software, [url=http://vonmertoes.net/]medical office software[/url]
[url=http://bariossetos.net/][/url] windows xp product key buy software applications
Express 4 Mac WinZip [url=http://bariossetos.net/]filemaker pro 10 bible[/url] software for stores
[url=http://vonmertoes.net/]buy dvd burner software[/url] xp software to buy
[url=http://vonmertoes.net/]filemaker pro educational pricing[/url] adobe acrobat 9 pro extended
buy adobe creative suite 4 production premium in uk [url=http://hopresovees.net/]cheapest windows software[/b]

Anònim ha dit...

I do not know whether it's just me or if everyone else experiencing problems with your website. It appears like some of the written text on your posts are running off the screen. Can somebody else please comment and let me know if this is happening to them as well? This may be a problem with my web browser because I've
had this happen previously. Thanks

my webpage: rugby jerseys South Africa

Anònim ha dit...

I blog quite often and I seriously thank you for your information.
The article has really peaked my interest. I will take a note of your site and keep checking for new information about once per
week. I subscribed to your Feed as well.

Here is my blog post; business loans Cape Town

Anònim ha dit...

I must thank you for the efforts you've put in writing this website. I am hoping to view the same high-grade blog posts from you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my own, personal website now ;)

Feel free to visit my web page: car repairs Gauteng

Anònim ha dit...

Hello everyone, it's my first pay a visit at this web page, and paragraph is in fact fruitful for me, keep up posting these content.

Feel free to visit my website: landscaping Badplaas

Anònim ha dit...

Simply desire to say your article is as amazing. The clearness in your post is simply great and i could assume you're an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the enjoyable work.

Here is my web site furniture removals Gauteng

Anònim ha dit...

Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book
in it or something. I think that you can do with
some pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is
excellent blog. An excellent read. I will definitely be back.


Also visit my web page :: domestic plumbing Gauteng

Anònim ha dit...

My brother suggested I would possibly like this website.
He used to be totally right. This submit actually made my day.
You cann't believe simply how much time I had spent for this information! Thanks!

Also visit my blog: spa amenities Edenvale

Anònim ha dit...

This blog was... how do you say it? Relevant!
! Finally I've found something that helped me. Thanks!

Also visit my webpage :: architectural visualization Pretoria

Anònim ha dit...

I do not even understand how I ended up right here, however I assumed this
post used to be good. I do not recognise who you might be but certainly you are going to a famous blogger should you aren't already. Cheers!

Also visit my web-site :: restaurant dining chairs Gauteng

Anònim ha dit...

I do not even understand how I ended up right here, however
I assumed this post used to be good. I do not recognise who you might be but certainly you are going to a famous blogger should you aren't already. Cheers!

Here is my page :: restaurant dining chairs Gauteng

Anònim ha dit...

Ahaa, its nice conversation concerning this article here at
this web site, I have read all that, so now me also commenting at this place.


my web site architects Gauteng

Anònim ha dit...

I think the admin of this website is actually working hard in favor
of his site, since here every data is quality based material.



My web blog :: signage Bloemfontein