dimarts, de novembre 06, 2007

Xavier Bosch, t'enyoro

Cada matí escolto RAC 1. Em vaig passar més de deu anys escoltant Catalunya Ràdio cada dia, quan estudiava a la universitat, i després, quan vaig començar a treballar, em llevava sempre amb aquell "Bon dia, són les vuit!"... però me'n vaig cansar, vaig dir prou. I llavors em vaig trobar amb en Xavier Bosch, un tio directe, menys capellanet que en Bassas, més directe, més punyent. I vaig continuar escoltant-lo fins que un bon dia, aquest estiu, va dir que ho deixaria córrer, que el seu "xiringuito" se'l quedaria en Basté.


En Basté el tenia associat a les nits, al futbol, al Barça, a les paraulotes, a l'estil barroer i desgarbat, al xafareig esportiu. No em lligava en Basté per al programa d'en Xavier Bosch,i és per això que vaig dir que no l'escoltaria quan en Bosch digués adéu definitivament. Vaig dir tornaria als orígens, a escoltar en Bassas, però no vaig poder, ni un sol dia el vaig tornar a aguantar. Així que ara consumeixo un programa ideat, pensat i parit per en Xavier Bosch, conduit millor del què em pensava -ho reconec- per en Basté. També em descollono amb els d'en Minoria Absoluta, i em fan molta més gràcia que a la tele, sempre m'ha passat.Ja fa uns dies vaig saber que en Bosch dirigiria l'Avui. Vaig pensar: "Coi! en Bosch, si que portava ben amagat!". Avui al matí en Basté ha fet seure en Bosch a la seva antiga cadira i li ha fet una entrevista. Ha dit que quan ho va deixar, ho va fer per motius personals, per descansar uns mesos per agafar aire. Però ràpidament havia tingut tres ofertes damunt la taula. Tres de grosses. I havia escollit dirigir l'Avui. Així que no s'ho portava amagat. No ho sabia ni ell.


Aquest matí, només de sentir-lo ja he començat el dia amb més bon rotllo, i és que... he de reconèixer que l'enyoro. Quina rucada, no?. No llegeixo l'Avui, i gairebé mai el compro. Però ara que sé que en Bosch el dirigeix, i que té el repte de fer créixer les ventes d'aquest diari, potser el compraré i tot. Ben mirat, sempre llegeixo el diari en castellà i és una imbecilitat que he de començar a canviar. En l'entrevista que li ha fet en Basté, he vist l'admiració, com si el deixeble li fés una entrevista al mestre. La mateixa admiració amb què en Bosch va entrevistar en Flotats en el seu darrer programa a RAC1, una entrevista-sorpresa preparada com a comiat en el seu últim programa. I consti que em va decepcionar que en Bosch admirés en Flotats, però ningú no és perfecte.


Només un consell, adimirat Bosch. Sé que ara treballes a Enric Granados 84. Jo també hi vaig treballar quatre anys entre aquelles mateixes quatre parets. No escoltis els mals esperits, si és que els sents. No et facin por els antics fantasmes amb tuf de Lara Bosch que per allà passegen. Els vells fantasmes de Planeta encara deuen ser per aquells passadissos, entre aquelles sales de reunions. No els facis cas quan et diguin que vagis trucant als teus col.laboradors i companys, per fer-los fora un a un sense contemplacions d'un dia per l'altre. Quan et vulguin fer tornar un cap fill de puta i manipulador. Confio en tu i sé que no els escoltaràs.


No et deixis influenciar pel passat. Compra sal i escampa-la pel teu nou despatx. Ni els mals esperits d'Enric Granados 84 et podran fer ser un mal professional. Sort. Ets el millor.



http://www.amicsrac1.net/fonoteca/fitxers/descarrega.php?fitxer=emar0607_comiat_xavi_bosch_20_07_07.mp3&nu

11 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

naltros també, em sembla que fent de director de l'Avui no sé no sé ....

gràcies per linkarnos, fem al mateix amb el teu (molt famós) blog al nostre i ens llegim

petons d'uns altres ganxets

La reusenca ha dit...

té la mà maria: donem-li una oportunitat com a director de l'Avui, oi?
el meu famós???!!!!!
de ganxeta a ganxets.

L'illa dels monstres ha dit...

jo també porto força temps addicte a RAC1, tot i que aquesta nova temporada m'hi estic desenganxant força. El Basté em tira enrera, tot i que, com tu, reconec que no ho esta fent pas malament, encara el soporto! Però és que el que han fet amb el minoria no té nom ni perdó, què és aixo de deixar el programa a la meitat? per això que el facin durar una hora!! i després s'han carregat el No som perfectes, que no estava gens malament. Segueixo escoltant rac1 però no és el que era.

pel que fa el xavi bosch, tant l'entrevista que van fer l'ultim programa com la d'ahir d'ell i el basté me van sobrar bastant, més aviat pel basté. pel que fa a la seva etapa al món a rac1, doncs al començament me va sorprendre molt, després vaig estar una temporada que em semblava com si hagues perdut una mica el rumb, i finalment em va tornar a enganxar. a veure com ho fa l'avui planetari...

salutacions d'un ganxet de l'illa dels monstres

Anònim ha dit...

A mi em va emocionar quan en Basté li va demanar que fos tertulià!
Quanta raó que tens, és el millor, i el trobo a faltar cada dia.

Anònim ha dit...

d´acord amb tot el que dius, no t´hi acostumis, jo també he intentat escoltar el Bassas però no he aguantat ni 30m,és pesadet...!jo també creia que en Basté però al final encara! és com escoltar el programa del Bosch amb la veu del Basté, el que em fa pensar amb la poca imaginació d´aquest últim...i pel que fa a l´Avui, ara que ja ets mare fes-ho pel teu fill i per la teva salut

JRoca_Font ha dit...

Jo també el trobo a faltar cada matí, qui hi ha sortit guanyant està clar que és en Bassas ja que segur que l'audiència li ha pujat força.
Salut

Anònim ha dit...

El millor és el zapping radiofònic. Jo vaig alternant el Programa del Basses i el del Basté (abans del Bosch) en funció del seus respectius continguts moment a moment. A nivell d'empresa, no pas de professionals, veig amb més simpatia Catalunya Ràdio, que en teoria és de tots, que no pas el RAC1 que és del Conde de Godó, personatge que no és precisament conegut pel seu catalanisme. Per cert, només cal que us mireu, del mateix Grupo Godó, la 8, exemple de televisió on utilitzen l'espanyol en horaris prime time i en els continguts de més audiència com ara películes i marginen el català als horaris fora del prime time i continguts més minoritaris. De La Vanguardia, ja no cal ni parlar-ne... (curiosament abans es deia La Vanguardia Española)

Anònim ha dit...

Ni punt de comparació. Visca en Basté¡ Es el putu amo de la ràdio¡ Per favor el bosch era un avorrit, cretí i cregut.

Anònim ha dit...

sapigues que el sr. bosch tambe va sortir d'un programa esportiu i barroer com tu dius que es deia cafe baviera.

Anònim ha dit...

Què significa la fota d'aquesta tia obrint-se el conyet? No entenc la metàfora.

La reusenca ha dit...

mia: estic tan sorpresa com tu!!! fa uns mesos, hi apareixia una foto de l'amic Xavier Bosch i "puedo prometer y prometo" que no l'he pas canviada jo! Mira, però gràcies per avisar-me!!