dijous, de gener 31, 2008

Plomes i carnaval




Són les 8.30h. Ja estàs llevada, tassa de cafè amb llet entre els dits i biberó dins el calenta-biberons. Canvies els bolquers, i et trobes el primer regalet del dia. És igual, avui estàs en forma, i mirant pel vidre, t'adones de seguida que farà sol, un sol d'aquells que entra pel finestral i la gata no desaprofita mai. Dormir sobre un raig de sol, és el millor del món, per la gata i per tothom, i ella ho sap.

Mires al teu voltant, el menjador està una mica desendreçat, i al terra hi ha una mica de borrissol, tot i que vas escombrar ahir (entra dins dels fenòmens paranormals que descubreixes a l'independitzar-te). Ho endreces tot i escombres de nou (encara que et toca els nassos).

Treus el fil, l'agulla, la tela marró, les cintes, les plomes i el tapa-punts, que fa uns dies vas descobrir que existien a la Merceria Santa Anna del Portal de l'Àngel. La màquina de cosir que vas comprar al Lidl fa un any, s'ha espatllat i la reparació costa més cara que una de nova. Te'n compraràs una de nova el mes vinent. Ara però, toca cosir a mà.

No hi havia estat mai en aquesta merceria, tot i que hi havia pasat centenars de cops pel davant. Vaig entrar-hi a comprar dues plomes per la disfressa que li he fet al nen. D'indi, dels dels westerns, perquè sempre m'han caigut simpàtics. La dependenta m'ensenya el mostrari de plomes: petites, grosses, d'estruç, blaves, grogues, però sobretot vermelles. De tots preus: de 0.70 fins a 60 eurus, sí, sí, 60! "Posi'm aquesta i aquesta, de 0.70". La dependenta em dóna una paper rosa, on hi posa amb lletra clara: "4 plumas. 2.80". Ara vull feltre marró. Em fan pujar unes escales. A dalt de tot, hi trobo el paradís del feltre. Gruixut, prim i de tots colors. N'agafo un parell de retallons marró fosc, total la disfressa fa uns cinquanta-cinc centímetres, i no crec que en necessiti més. Em donen un altre paper, aquest cop de color groc. Hi posa: "2 fieltro pequeño, 1.60". La noia m'ha dit que el serrell fet amb feltre em quedarà de conya amb un tapa-punts. Però que els tapa-punts els venen al mostrador d'abaix, just el del davant d'on venen les plomes. Hi vaig. Demano tapa-punts per una disfressa d'indi. La noia obre el llibre del mostruari, per la I d'indi. Ara ho entenc, són cintes d'aquelles típiques de les disfresses d'indi. I en damano un metre. Me'l posa i em fa un altre paper rosa. Hi posa: "tapapuntos. 1.80". Tinc tres papers, i res del què he comprat. La caixera, amb les ulleres a mig nas, va sumant els números dels paperets rosa i groc. "Són sis amb vint eurus, si us plau". Els hi pago. Però no tinc a les mans res del què comprat. Del cel baixa un rivellet agafat a una corda, amb el meu feltre marrró a dins. L'embolica. Faig uns ulls com a plats. Sembla que estigui en una màquina del temps. Les plomes i el tapa-punts els he recollir en els taullels on els he escollit, segons em diu. Després de gaiebé quaranta minuts, surto per la porta. Em pensava que ho enllestiria en cinc minuts. Hi tornaré, el rivellet i la corda m'han robat el cor.

Retalles la túnica en forma de T, i hi fas un forat al mig. Tot això prenent com a moldel un pijama talla sis mesos que el nen, va estrenar fa dos dies, encara que demà en farà només quatre. Comptes dos centímetres de més per si se li acudís créixer dos centímetres en unes hores. I poses fil a l'agulla, de forma literal.

La disfressa està acabada. Avui és dijous gras i arriba en Carnestoltes! M'encanta el Carnaval! I per primer cop he cosit una disfressa per algú. Ell s'ho mereix tot

9 comentaris:

Dan ha dit...

Per tot hi ha una primera vegada. Ja veuràs com en faràs molts més!!!

Anònim ha dit...

Quina traça noia! T'ha quedat xulíssim! Fins i tot en John Wayne es rendiria davant d'un indi com aquest!

Cristina ha dit...

I que maco estarà amb la seva disfressa!

Anònim ha dit...

He rigut força amb l'aventura a Santa Anna. Hi he anat sovint perquè trobes de tot, però fas més voltes que el vint i nou!

Anònim ha dit...

Ai què bonic per favooooooor!
A mi la padrina em cosia les disfresses, i en tinc un arsenal que ara aprofiten els meus cosins. Què bé que m'ho passava per carnaval!

Anònim ha dit...

Genial la disfressa i la merceria (pensava que no en quedaven).

La reusenca ha dit...

Dan :Ostres! i cada cop més grosses!!


bluf: t'imagines un mini John Wyne amenaçat pel meu indi?

Cristina : arrencava les plomes amb un deliri que no vegis!!

Cesca: I tant que fas voltes!!!! et dono tota la raó!!!

musa : jo també m'ho passava molt bé i m'agradaria encomenar-li una mica d'aquesta alegria al nen! Què bé que m'ho passava per carnaval!


marta : Doncs ja ho veus, noia! com les d'"antes" que diria la meva àvia i la padrina de la musa!

Puji ha dit...

La merceria Santa Anna és apassionant. Té aquell punt entre freak i càlid que em fa perdre el nord. El cordillet que baixa és sensacional!

Anònim ha dit...

kobe hitting wholesale payoffs knock kcct imaginary fabian fdugha projectin intangible
semelokertes marchimundui