dilluns, de gener 21, 2008

Bilingüisme integrador


Estimat Sr. Barbut;

Ara resulta que hauré d'explicar història en castellà si guanya vostè, Sr. Barbut, les eleccions generals. Sàpiga, Sr. Barbut, ignorant i prepotent, que a les escoles i instituts de Catalunya ja hi ha un bilingüisme integrador, i de vegades, no integrador, perquè prima el castellà. Hi ha professors que fan les classes en castellà, i no només les de castellà, sinó les de tecnologia, les de naturals o les d'educació física. Jo no faré les classes en castellà, i si per això em mereixo presó, doncs li ben prometo que hi aniré. Nosaltres, tenim un estatut, que per cert, jo no vaig votar, i si vol que el castellà sigui la llengua vehicular dels nostres alumnes, haurà de canviar primer l'estatut. Haurà de lluitar amb nosaltres, haurà de menjar-se les seves paraules.

Si ZP va prometre que aprovaria l'Estatut que sortís del Parlament de Catalunya i es va demostrar que és un mentider; vostè, Sr. Barbut fa populisme estil Vidal Quadras perquè vol guanyar vots a Catalunya, i no precisament dels ciutadans que més s'han integrat al país. Per tant, d'aquells que mai han volgut saber-ne res de bilingüisme integrador, ni tan sols, de bilingüisme. Només faltaria que el meu fill aprengués història, filosofia, física, química o el que sigui en castellà.

Vostè ha dit que el PP proposa que a les comunitats autònomes amb llengües cooficials, quedin garantits els drets preferents de pares i alumnes perquè a tots els cursos i en totes les etapes educatives la llengua castellana s'ofereixi com llengua vehicular, juntament amb la cooficial. Perquè això sigui possible, vol dir que en un mateix institut o escola hi haurà el doble de professors, no? Perquè és clar, si jo sóc la professora d'història que dóna l'assignatura en català, hi haurà d'haver un altre professor o professora que doni el mateix curs però en castellà, no? Seria això? Ja pot anar convocant oposicions a dojo, i ja pot anar començant. És absolutament absurd. Surrealista. Això només pot passar a Espanya, i cap més país d'Europa.

Vostè, Sr. Barbut ha acabat el seu discurs dient "No vull adoctrinar ningú, vull llibertat". I el més divertit de tot és que l'han aplaudit. Esperanza Aguirre i Gallardón entre el públic, també l'han aplaudit. Potser seria millor que vostè no parli de llibertat. Ni de bilingüisme. Ni d'adoctrinar. Sembla mentida que sigui gallec, Sr. Barbut.

Una professora

16 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

el vot és de tothom i tothom no fa aquestes reflexions culturalment parlant, per tant i veien l'estat de la cultura en aquest país, dintre d'uns mesos tornarem a tindre al gobern un partit de dretes.

salutacions

DooMMasteR ha dit...

Una patada al cul és el que es mereix aquest desgraciat!

Unknown ha dit...

Toma castaña! És tot el que se m'acut dir en castellà ara mateix, hehehe.

Jordi Pinyol ha dit...

A qui s'hauria d'adoctrinar realment és al senyor barbut fent-lo tornar a les aules i començant de zero (o sigui des de pàrvuls). Encara que em temo que ni així té solució lo d'aquest individu i tots els seus sequaços...

Dan ha dit...

No et facis mala sang. Ell sap perfectament que el que diu no es cert. Però també sap que li és útil dir-ho.

Ricard Masferrer ha dit...

Estic pensant en afeitar-me per no ser un Sr. Barbut com aquest de la foto.

Puji ha dit...

Coi, ara que m'havia deixat barba!

Anònim ha dit...

Ni putu cas, Reusi, o el pròxim mes o passaràs fatal...

La reusenca ha dit...

Té la mà Maria :detecto cert pessimisme en les teves paraules... esperem que les teves previsions no es facin realitat! I sí, el vot és de tothom i en això rau la democràcia, oi?

DooMMasteR : plassss!!!


substitut :vostè parlant en castellà?

dimoniet1960: no és qüestió d'adoctrinar-los, sinó de que entenguin d'una vegada que no parlem català per fotre'ls a ells.

Dan :d'això em queixo, Dan. De la gent que es creu aquestes autèntiques aberracions.

Ricard Masferrer i Puji: Consti en acta que no tinc res en contra dels senyors barbuts en general!! On hi ha pèl hi ha alegria, diuen, però em sembla que no és el cas.


perdedor: Ommmmmmmmmmm!!!! Ommmmmmmmm!!! Ja ho intento, de no fer-ne cas, però jo també reivindico el meu dret a matar monstres, de tant en tant!!!

El veí de dalt ha dit...

Franco era gallec, Fraga és gallec, Vázquez és gallec...hosti tu! I amb el bo que està el Riveiro i els percebes!

La reusenca ha dit...

el veí de dalt: tinc bons amic gallecs, i no crec que això hi tingui res a veure!

cristina: els hi haurem de robar les culleres, doncs!

Anònim ha dit...

Sóc aquí!

Per cert, el barbut i tota la tropa a mi també em posen dels nervis, ja cal que ens calcem que ens espera un mes i mig...

JRoca_Font ha dit...

Aquí n'hi ha un altre que es negarà rotundament a fer classe en castellà guanyi qui guanyi les eleccions estatals.
Aquests del PP són uns demagogs dels grossos i estan jugant molt perillosament amb la nostra preuada convivència.
Salut

Maurici ha dit...

Rajoy i la petuleia que l'envolta saben que a Catalunya no i tenen res a fer, per tant l'utilitzen per donar impuls als vots que vénen de fora. El que sembla mentida és que gent que viu i treballa en aquest país es prestin a ajudar aquests interessos ( Cirera, Nadal, etc, etc.
De tota manera ens capfiquem amb el Barbut, però el PSOE, Zapatero i Esquerra, tampoc tenen res a envejar del paper que representen els primers.

Anònim ha dit...

Benvolguda, aquesta patoleia no ens els acabaran!

La reusenca ha dit...

antoni: eeiii!! el desaparecido!! me n'alegro de saludar-te. Ja em pendré la pastilla per no perdre els nervis!

JRoca : molt ben dit!

saltenc : sí, aquí no se salva ni Déu!

xavier : o sí!