dijous, de setembre 13, 2007

Joel Joan,on t'has ficat!




"Apa!! i a informar!", diu la Laia en aquesta promo de TV3, presentant el TN al costat d'en Joel Joan, en el seu paper de Ramon Pellicer i Raquel Sans, la presentadora més guapa, més competent i més requetepreciosa de totes les presentadores que es fan i es desfan, i no em digueu que no!... Tot el rebombori al voltant de la diada i d'en Joel Joan m'ha fet pensar força en el paper de la informació, i com, sense ni voler-ho, podem caure en una malinterpretació i en una manipulació constant de tot allò que la premsa ens explica cada dia. Nosaltres hi caiem com a idiotes un dia rere un altre.

Ahir, al matí, vaig sentir en Sirera acusant a Joel Joan d'haver fet unes declaracions en les què s'autoproclamava "amic d'ETA" en l'homenatge a Lluís Maria Xirinacs, personatge que tot i que potser em tiri tothom en contra, no era precisament sant de la meva devoció.En Sirera feia el seu paper d'indignat dient que no és possible que un personatge que es guanya la vida amb els diners públics d'una cadena de televisió digui coses com aquestes el dia de la diada. També es queixava de les amenaces de mort i els xiulets rebuts al monument de Rafel de Casanova. Jo, per altra banda, vaig pensar: "A aquest noi-Joel Joan- de vegades, se li'n va una mica l'olla, sabent que pots anar a la presó, no?". Mal fet, perquè em vaig creure en Sirera, un tiu que es queixa dels xiulets que li fan durant l'ofrena a un senyor, que ja m'agradaria saber a mi si sap qui va ser i què va significar per Catalunya.

Posteriorment, sento el tall de la COPE en el qual el deixen de terrorista per amunt i només uns minuts després, un dels col·laboradors explica que aquestes paraules estrictament no havien sortit de la boca de l'actor, sinó que havien estat una interpretació que ràpidament es va convertir en un teletip que va arribar a Madrid, on sense contrastar la informació, la van donar per bona directament.

Joel Joan va dir estrictament això: "...a l'any 2001, aquí mateix, Xirinacs va parlar dels seus amics [ETA i Herri Batasuna], avui no parlaré dels seus amics, dels meus amics. Parlaré dels meus enemics". Xirinacs va ser condemnat al 2004 per l'Audiència Nacional a dos anys de presó per un delicte d'enaltiment del terrorisme per aquestes mateixes paraules. Penso que Joan és un provocador, i que els provocadors de vegades, es fan els xulos i la caguen, però també fan caure fàcilment en la provocació a aquells que estan disposats a caure-hi. I ell fot de mala llet a molta gent, com feia en Xirinacs, espanyols i catalans. Però tot i així, en Joan ha de tenir dret a dir que no vol ser espanyol, si li dóna la gana, igual que ells ens diuen a nosaltres que som espanyols i ens hem de fer fotre, no? i no per això els portem als tribunals dia sí i dia també.


Joel Joan el dia de la diada es mostrava eufòric, i com a representat de Sobirania i Progrés volia fer-se notar, que és una cosa, que el noi, no pot evitar. No per això l'han de convertir en el nou "joanietxe" dels espanyols de la COPE. Avui al matí, escoltant Joel Joan per la ràdio, m'ha semblat que vivim en un país on no hi ha autèntica democràcia, perquè hi ha gent que es pot permetre escriure i dir autèntics disbarats cada dia, mentre els altres, s'han de mossegar la llengua fins que els sagni de tant apretar.

Tot i que no em considero independendista, coses com aquesta em fan venir ganes de ser-ho. Ah! I per cert, estic esperant com una boja que torni Porca Misèria, que m'encaaantttttaaaaa!!!!!, i consti que Sra.TV3, no m'agrada tot el que fas...

10 comentaris:

Unknown ha dit...

En aquest estat et poden fotre a la presó per parlar. És fortíssim. A mi em sembla que si dius que ets amic d'ETA, probablement estàs bastant malalt, però no entenc que t'empresonin, perquè les paraules no maten a ningú. Això sí, com vaig escriure fa temps en un post, aquest noi s'agrada massa.

Anònim ha dit...

Ha arribat un moment en que passo de tot el que diguin aquests mitjans cavernicolas... Embruta el cervell i no és gens bo :-)

JRoca_Font ha dit...

A mi m'encanta Porca Misèria però em sobta el comportament d'en Joel Joan a la "vida real". Ja està bé que es mulli, tant de bo ho fessin altres famosos, però no crec que sigui la manera més idònia.
Salut

El veí de dalt ha dit...

En Joel Joan és actor i per la boca ha de morir. Però no s'han de permetre les bajanades carpetovetonicas de la dreta recalcitrant. Ara, si vol dirigir res, aquest noi ha de millorar molt.

Anònim ha dit...

Com dirien a la cope s´ha posat a un "berengenal"...
té molta força i energia i és carismàtic pels joves però potser no és la persona indicada per fer discursos

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb tu i el teu post. S'està fent massa polseguera amb aquest tema mentre altres es permeten el luxe de dir barbaritats cada dia..

La reusenca ha dit...

Merci pels comentaris, nois! ;-)veig que compartim força els nostres punts de vista sobre el tema, me n'alegro...

ddriver ha dit...

VES FENT CAS AL NOU HEREU DELS PEPEROS A CATALUNYA.
APROFITAN CUALSEVOL COSA PER ATACAR CATALUNYA

Anònim ha dit...

Jo només vull diu que la Raquel Sans, es una de les dones més maques de Catalunya!!

Anònim ha dit...

En Joel Joan és un gran actor.
Catalunya //*// som una nacio .
MARC-SABATES.COM